Elaka människor får orimligt stort utrymme…

Ni vet, vissa människor kan säga och skriva vad som helst – och det accepteras. Visserligen får de mothugg, men kritik och åsikter verkar rinna av dem ganska snabbt och sedan kommer attacken – och med ränta. De är kanske små människor innerst inne, före detta skolgårdsmobbare eller har en något överdriven självbild. Trump är väl den första man tänker på, sedan har vi Bard. Alexander Bard skriver en rasistisk kommentar på Twitter – han blir emotsagd – Bianca vill inte längre vara med i Talang om Bard är kvar. Bard går till attack och kallar Bianca för skälls- och förnedringsordet ”hora” – som för att smeta på henne något fult – ett gammalt och väl beprövat förnedringstrick. Ja, vad slår hårdast?

Trumps uttalanden är omskrivna världen över och blir väl det man kommer att minnas av honom framöver, en President Plump ”And when you’re a star, they let you do it. You can do anything. Grab ‘em by the p…. You can do anything.”

Det är något som elaka män har gemensamt – fult, nedvärderande språk – utan att de inser att just det gör dem till beklagansvärda och urholkade och deras manliga respekt försvinner bort i takt med slipprigheterna.

Kanske saknar vare sig Trump eller Bard utbildning – men bildning kräver något mer…

2 tankar på “Elaka människor får orimligt stort utrymme…

  1. Inte är de precis föredömliga som de borde vara. De är ju offentliga personer och borde tänka sig för mer än en gång vad de säger.

    De är inte empatiska för fem öre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s